Glas Javnosti

MARIN LE PEN KRENULA U KAMPANJU: Makron ima nikad jačeg protivnika na EKSTREMNOJ DESNICI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Liderka francuske ekstremne desnice Marin Le Pen u nedelju je krenula punom snagom u predsedničku kampanju, sedam meseci od izbora na kojima ankete pokazuju da će ponovo u drugom krugu ona biti sa sadašnjim predsednikom Emanuelom Makronom.

Ona je privremeno poverila vođstvo svoje partije Nacionalno okupljanje potpredsedniku stranke Žordanu Bardeli (26), koji će od ponedeljka preuzeti kormilo pokreta prezaduženog i potresenog zbog poraza na junskim regionalnim izborima.

Pred oko 900 aktivista u rimskom teatru u Fredžisu, na jugu Francuske, Le Pen je rekla da će predsednički izbori biti ne samo izbor društva kao prethodni, već da će to biti izbor civilizacija. Obećala je da će braniti francusku „slobodu“.

- Stižemo na raskrsnicu gde jedan put vodi u ponor a drugi na vrh - rekla je Le Pen.

Danas je izjavila da kreće u predsedničku trku i socijalistička gradonačelnica Pariza An Idalgo. Idalgo je favorit da osvoji nominaciju za predsedničkog kandidata svoje Socijalističke partije, prenosi agencija AP, mada joj ankete daju male šanse da uđe u drugi krug izbora.

Sadašnji francuski predsednik Makron i Le Pen ostaju favoriti na predsedničkim izborima zakazanim za proleće 2022. godine i oboje bi ušli u drugi krug kao i na prethodnim izborima, preneo je pre nedelju dana pariski list Figaro rezultate najnovije ankete javnog mnjenja.

Centrista Makron izabran je za predsednika Francuske u drugom krugu predsedničkih izbora održanih 7. maja 2017. godine, a zvanično je stupio na dužnost 14. maja te iste godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR