Glas Javnosti

Rusija upozorava: SAD priprema nezakonitu invaziju na Venecuelu

Svet
Autor: Glas javnosti

Predstavnica ruskog MSP Marija Zaharova je upozorila da je u svakom trenutku moguća još jedna nezakonita američka invazija na Venecuelu.

Pre nekoliko dana, naime, saopšteno je da će američke snage bezbednosti biti raspoređene u Kolumbiji da bi pomogle kolumbijskim snagama.

"Reč je o nekoliko stotina tzv. vojnih savetnika. To su ljudi koji su bili angažovani u Avganistanu i ovo je prvi put da se ovakvi specijalci šalju u Latinsku Ameriku. Teško da iko može da poveruje da će oni pomagati, jer činjenica da su raspoređeni u blizini granice sa Venecuelom upućuje na zaključak da se u svakom trenutku može dogoditi još jedna nezakonita invazija na tu zemlju", ocenila je Zaharova.

Tokom prethodne operacije planirane za 3. maj američki plaćenici trebalo je da sa kolumbijskim specijalcima uđu u Venecuelu s mora, probiju se do glavnog grada Karakasa, kidnapuju predsednika Nikolasa Madura i odvedu ga u SAD.

Ta operacija je propala, a učesnici, među kojima i dva državljanina SAD, su uhapšeni.

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da Vašington nema nikakve veze sa grupom koja je uhapšena u Venecueli, kao i da SAD ne bi prikrivale operaciju u Venecueli da su je planirale.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR