Glas Javnosti

MAKRON: Rusija neće proći nekažnjeno za ratne zločine

Svet
Autor: Glas javnosti

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je ruske napade na civilnu infrastrukturu u Ukrajini i rekao da ta dela "ne mogu ostati nekažnjena".

"Ukrajina je pretrpela masovno granatiranje što je ostavilo veliki deo zemlje bez vode i struje. Udari na civilnu infrastrukturu su ratni zločini i ne mogu proći nekažnjeno", napisao je Makron na Tviteru.

U seriji ruskih vazdušnih udara na Ukrajinu u sredu, 23. novembra, uništeni su ključni objekti, uključujući energetsku infrastrukturu, stambene jedinice i porodilište u bolnici, gde je ubijeno novorođenče. To je izazvalo i nestanak struje širom Moldavije.

Francuska planira da sledećeg meseca u Parizu održi donatorsku konferenciju u znak podrške Ukrajini i njenom jugozapadnom susedu, rekao je Makron.


"S obzirom da se približava zima, mobilisaćemo međunarodnu podršku Ukrajini 13. decembra da pomognemo toj zemlji da ostane otporna i omogućimo joj pristup energiji. Nećemo zaboraviti Moldaviju, koja je takođe bila pogođena nestankom vode i struje", napisao je Makron na Tviteru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR