Glas Javnosti

MAKLJAŽA U PARLAMENTU: Tajvanski poslanici se pesničili bez milosti (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U tajvanskom parlamentu danas je izbila još jedna tuča, kada su se poslanici vladajuće Demokratske napredne stranke (DPP) probili u salu koju su tokom noći zauzeli članovi glavne opozicione Kineske nacionalističke partije (KMT) u znak protesta protiv "vladine tiranije".

Više od 20 poslanika KMT zauzelo je tokom noći skupštinsku salu i blokiralo ulaz stolicama i lancima, navodeći da vlada pokušava da progura zakone i zahtevajući da predsednica Caj Ing-ven povuče nominaciju bliske saradnice Čen Ccu za šefa vladinog nadzornog tela.

Sukobi su izbili nakon što su poslanici DPP probili barikade i opkolili glavni podijum na kojem su se skupili opozicionari, prenosi Rojters.

Incident se završio tako šsto su poslanici KMT stali ispred podijuma, a njihove kolege iz DPP iza njih i naizmenično uzvikivali slogane.

Jedna od takvih tuča dogodila se i 2017. godine kada su salom parlamenta letele stolice, što možete videti na videu ispod.

Tajvan je poznat po čestim tučama u parlamentu, a 2014. godine stotine studenata nedeljama su bile u zgradi tokom protesta poznatog kao Pokret suncokret.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR