Glas Javnosti

MAJKA ALEKSEJA NAVALJNOG PODIGLA TUŽBU: Ljudmila traži da joj predaju telo sina

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruskom sudu će biti potrebne skoro dve nedelje da sasluša tužbu majke ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog kojom traži od vlasti da joj predaju telo njenog sina.

Ljudmila Navaljna pokušava da preuzme telo svog sina od subote, nakon što je saopšteno da je on dan ranije umro u kaznenoj koloniji na krajnjem severu Rusije.


Rasprava iza zatvorenih vrata zakazana je za 4. mart, objavili su u sredu ruski državni mediji pozivajući se na sudske zvaničnike.

Ljudmila Navaljna je u utorak apelovala na ruskog predsednika Vladimira Putina da oslobodi telo njenog sina kako bi on bio "humano sahranjen", piše Guardian.

"Peti dan ne mogu da ga vidim, ne daju mi njegovo telo, niti mi kažu gde je", rekla je ona, govoreći ispred zatvorske kolonije u kojoj je njegov sin umro, obučena u crno.


Ona se zatim lično obratila ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

"Apelujem na vas, Vladimire Putine. Rešavanje ovog problema zavisi samo od vas. Dozvolite mi da konačno vidim svog sina... Zahtevam da se Aleksejevo telo odmah oslobodi", rekla je ona.

Podsetimo, lancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.


Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a u saopštenju ruskih zatvorskih vlasti navedeno je da je on bio "najžešći domaći protivnik" predsednika Rusije Vladimira Putina.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR