Glas Javnosti

Mafijaški bos uhapšen u Palermu tokom proslave Uskršnjih praznika

Svet
Autor:

Rano jutros policija u Palermu uhapsila je Đuzepea Kalvarusoa, vođu mafijaške porodice, koji se iz Brazila,  vratio da provede Uskrs s prodicom.

 

Rano jutros policija u Palermu uhapsila je Đuzepea Kalvarusoa, vođu mafijaške porodice, koji se iz Brazila, odakle je pobegao, vratio  u Italiju da provede Uskrs s prodicom, prenose italijanski mediji.

Pored šefa uhapšeno je i pet njegovih bliskih saradnika. Mafijaški šef i njegovi saradnici uhapšeni su pod optužbom za iznudu, nanošenje povreda, kidnapovanje, falsifikovanje podataka, a sve je dodatno otežano optužbom za mafijaško udruživanje.

Kako prenose mediji, Kalvaruzo je godinama iz Brazila vodio svoje mafijaške poslove, birao saradnike i poveravao im zadatke, brinuo se o pomoći porodicama mafijaša koji su u zatvoru, pregovarao sa drugim mafijaškim porodicama o podeli zona uticaja.

U kvartu Palerma gde je Kalvaruzo boravio smatrali su ga za “čoveka od reči”, on je određivao pravila i odnose u toj sredini, a svako ko je želeo da započne neki posao morao je od njega da traži dozvolu, a ne od države.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR