Glas Javnosti

Mačak dobio počasnu diplomu američkog univerziteta

Svet
Autor: Glas javnosti

Mačak, punim imenom Max Dow, živi na kampusu

Mačak iz SAD po imenu Maks dobio je počasni doktorat iz "litter-ature" na Državnom univerzitetu Vermont u znak priznanja za njegovu druželjubivost.

Mačak, punim imenom Max Dow, živi na kampusu, a pokazao se kao vešt dremač i lovac na miševe, bivajući "godinama član fakultetske porodice", stoji u objavi univerziteta na društvenim mrežama, piše Guardian.

"On je godinama član naše velike fakultetske porodice i uz zvučno predenje u znak odobravanja, dodeljujemo mu prestižnu titulu doktora litter-ature, zajedno sa svim povlasticama koje ona donosi: mačjom metvicom, povlasticama na grebalici i mačjim toaletom", stoji u njihovoj objavi.

Max je nekada bio divlje mače u gradu Fair Havenu u Vermontu, ali posljdnjih pet godina živi sa svojom vlasnicom Ashley Dow u Castletonu.


Mačak je često posećivao kampus Castleton sve vreme dok je živeo s Ashley, gde su ga studenti često mazili, slikali za svoje časove fotografije i na druge načine od njega dobivali emocionalnu podršku, saopštio je Vermont Public, prenosi Index.

Ipak, nisu svi oduševljeni prisutnošću Maxa Dowa pa su ga napale su ga divlje mačke iz komšiluka. Ali, kad se to pročulo, članovi kampusa pokušali su ga zaštititi, a takođe su poštovali zahteve Ashley Dow, postavljene po univerzitetu, da dovedu Maxa kući ako ga ikada vide napolju nakon 17 sati.

"Studenti ga stvarno donose na naš prag. Nekada me i nazovu jer sam napisala broj mobilnog, pa me obaveste gde se nalazi. Sve dobro funkcioniše, a u svetlu doktorske titule mogu reći samo jedno - zaista je prilično zanimljivo biti njegova vlasnica", rekla je Ashley.


Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR