Glas Javnosti

LUKAŠENKO: Ukrajina je poligon na kojem se delom određuje novi svetski poredak

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina je poligon na kom se delimično odlučuje sudbina budućeg svetskog poretka, jer se najveće zemlje, makar i posredno, faktički već bore na njenoj teritoriji, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Beloruski lider je prilikom govora na Svebeloruskoj narodnoj skupštini dodao da je ukrajinska vlast dozvolila sebi dogovor sa Zapadom, menjajući oružje za živote Ukrajinaca.

Lukašenko je ocenio da nije samo aktuelni ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski kriv za ono što se dešava u Ukrajini, već su i prethodni predsednici pljačkali zemlju.

Prema njegovim rečima, na njegove oči, od prvog do poslednjeg predsednika Ukrajine svi su pljačkali i delili.
Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države žele da prebace sukob u Ukrajini na Evropsku uniju i NATO, a da Rusiju oslabe sankcijama i ukrajinskim sukobom, a da se same obračunaju sa Kinom.

On je, takođe, primetio da su SAD napravile grešku, ujedinivši svojim pritiskom Rusiju i Kinu, jer se Vašington sa tim savezom neće izboriti.

Lukašenko je, pored toga, ocenio da je savez Rusije i Belorusije uspeo da prevaziđe trenutna tektonska pomeranja u svim oblastima.

„Sada je naše vreme“, poručio je beloruski lider.

Predsednik Belorusije je podvukao i da mnoge zemlje, uključujući evropske, postepeno shvataju neophodnost istupanja iz mase poslušnih država.
On je prokomentarisao i bliskoistočni sukob, rekavši da određene snage u svetu sprovode pokušaje da „filigranski sukobe“ Izrael i Iran.

„Čije pozicije je učvrstio rat Izraela i Palestine? U rat na Bliskom istoku uvučeni su Sirija i Liban. Pogledajte, kako se filigranski, precizno čini sve kako bi se sukobili Izrael i Iran, praktično nuklearne države“, kazao je Lukašenko.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR