Glas Javnosti

LUKAŠENKO: Poljaci formiraju odrede kako bi provocirali Belorusiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Za suprotstavljanje Belorusiji se pripremaju odredi u Poljskoj, kao i u Litvaniji i drugim baltičkim državama, pa je važno obratiti pažnju na zaštitu granica, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, prenosi agencija „Belta“.

„Današnja odluka o zaštiti državne granice je od posebnog značaja jer smo u specifičnoj situaciji: na jugu je rat, na zapadu su Poljska, Litvanija, baltičke države i to je još gore. Naglašavam: još gore! Tamo se pripremaju odredi, određeni su komandanti“, rekao je on.


Izjava je data u vreme kada se utvrđivala odluka o zaštiti državne granice 2024. godine. Prema njegovim rečima, u Minsku znaju „borce tih odreda“ koji su spremni da se bore protiv sopstvene zemlje.

„Kao što uvek kažem vojnicima, a posebno ministru odbrane, mi ne smemo ništa da propustimo i ne smemo da dopustimo neki slučajan razvoj događaja na našoj granici“, zaključio je Lukašenko.
Tradicionalno, početkom godine šef države odobrava odluku o zaštiti državne granice. Godine 2023. bilo ih je dva – zaštita graničara na kopnu i protivvazdušna odbrana na nebu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR