Glas Javnosti

LUKAŠENKO: Kontinent će goreti jer su evropski čelnici ludaci

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je danas da su evropski čelnici ‘ludaci’, da njihovi građani žele da žive u miru, ali da čelnici ne mogu ‘da ugase požar u vlastitoj kući“.

“Nemačka, cela Evropa – sada nema lidera. Ali čak i da ih ima… Ne mogu da ugase ni požar koji se širi”, rekao je Lukašenko, prenele su novinske agencije BelTA i TAS.

Dodao je da Evropljani ne žele ovaj rat i da dovoljno dobro razumeju šta se događa u Rusiji.


“Ovde u Belorusiji takođe pokušavaju da podmetnu požar. Sutra će cela Evropa da gori”, rekao je Lukašenko, koji je poručio da Evropljani moraju da zaustave konfrontaciju, koja je već rezultirala sukobom na području Ukrajine.

Evropske čelnike je optužio da su nesposobni Vašingtonu da kažu ne i koji potpiruju vatru u regiji. “Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da u Evropu donesu dodatno nuklearno oružje prave vođe? Ne, oni su ludaci”, rekao je.


Komentarišući ulogu SAD u ratu, Lukašenko je rekao da je jedino čega se Amerikanci boje je nuklearno oružje.

“Ako se nuklearno oružje neće koristiti, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. Gde? Oni će se boriti ovde. Mi ćemo biti ovde, u ovom metežu. Ukrajina već gori”, rekao je pa dodao da ‘nema zemlje koja je primila tako velika strana ulaganja kao Ukrajina’.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR