Glas Javnosti

Lufthansa planira ukidanje desetine hiljada letova

Svet
Autor: Glas javnosti

​Potparol Lufthanse, rekao je da je kompanija već odobrila svoj letni raspored za 2023. godinu. Međutim, nakon što je uzeo u obzir nedostatak osoblja i druge probleme, on je rekao da su prilagodili letni raspored iz Frankfurta i Minhena, potvrdivši da će velik broj letova biti prekinut.

Uprkos planiranju smanjenja više od 30.000 letova iz svog letnog rasporeda, Lufthansa je rekla da će svi pogođeni biti obavešteni unapred kako ne bi došlo do neugodnosti uzrokovanih otkazivanjem u zadnjoj sekundi.

Isti je sugerisao da informisanjem putnika što je ranije moguće žele biti sigurni da su svi u mogućnosti napraviti alternativne aranžmane, kao i prilagoditi svoje planove putovanja.

Osim suočavanja s nedostatkom osoblja, Lufthansa je takođe pogođena štrajkom radnika koji se održao u petak.


Zbog celodnevnog štrajka koji je Verdi pozvao u Frankfurtu, Minhenu, Štutgartu, Hamburgu, Dortmundu, Hanoveru i Bremenu 17. februara, Lufthansa je bila prisiljena otkazati više od 1300 letova.

Komentarišući to pitanje, član Izvršnog odbora Lufthanse, Mihael Nigeman, rekao je da avioprevoznik žali zbog uticaja ovog štrajka na putnike, te je isti naglasio da je sistem vazdušnog prometa vrlo ranjiv.

“Mi nismo strana u kolektivnom pregovaranju i na njega nemamo uticaja – ali naši gosti, a i mi smo u velikoj meri pogođeni. Više od 1.300 otkazivanja letova samo za vazdušne prevoznike Lufthansa Grupe još jednom pokazuje koliko je sistem vazdušnog prometa ranjiv i krhak na štrajkačke aktivnosti”, dodao je Nigeman, prenosi "Schengen Visa Info".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR