Glas Javnosti

LUDILO U AMERICI! Tramp se boji nereda na ulicama, Bela kuća opasana ZIDOM!

Svet
Autor: Glas javnosti

Građani Sjedinjenih Američkih Država u noći između 2. i 3. novembra po srednjeevropskom vremenu biraju svog novog predsednika.

Prema izveštajima sa terena i ekskluzivnih informacija do kojih je došao Glas javnosti čini se da vlada velika neizvesnost uoči izbora. Oko Bele kuće postavljen je zid, što je nateralo mnoge da zaključe da se sadašnji predsednik Donald Tramp plaši rezultata izbora i eventualnih uličnih nemira.

Kako su danas izvestili svetski mediji stanovnici američke države Mičigen masovno su kupovali oružje pred predsedničke izbore u SAD, piše SkajNjuz, a slični poradični slučajevi zabeleženi su u još nekim državama.

-Oni čak ni ne znaju proces, kaže Bil Kjučik, vlasnik prodavnice oružja, za SkajNjuz.

-Samo žele da kupe oružje - i dnevno imam oko stotinu poziva u vezi s tim, dodaje, pokazujući na praznu vitrinu u kojoj se, kako kaže inače nalazi oko "stotinak pušaka".

Građani Mičigena, ključne "kolebljive" države, tzv. sving države za koje se ne zna pouzdano za kog kandidata će glasati, naoružavaju se zbog straha od građanskih nemira u slučaju spornog izbornog rezultata,

Poslednjih nedelja, Mičigen se pokazao i kao žarište domaćih militantnih aktivnosti.

Najočitiji primer je FBI-jevo otkriće zavere za otmicu demokratske guvernerke Grečen Vitmer zbog njenih mera zatvaranja u borbi protiv korona virusa.

Pre samo nekoliko dana, FBI i policija države Mičigen uhapsili su samoproglašenog lidera grupe suprematističke belačke grupe, optuživši ga za višestruke zločine i rukovođenje "kampom mržnje" u toj državi.

Stručnjak za borbu protiv terorizma Džaved Ali veruje da su tri ključna faktora dovela do ovog očiglednog naglog porasta domaćih terorističkih pretnji - uticaj pandemije i ograničenja koja su iz toga proizašla, protesti zbog socijalne pravde u početku podstaknuti ubistvom crnca Džordža Flojda, kao i pojačana politička retorika.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR