Glas Javnosti

LUDILO! BEOGRAĐANIN PREŽIVEO BELU SMRT NA NAJHLADNIJOJ TAČKI PLANETE! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Beograđanin Iv Beserovac prvi je čovek sa srpskim pasošem koji je posetio najhladnije mesto na svetu, Ojmjakon u Jakutsku, na dalekom severu Rusije.

Letom Beograd-Moskva-Beograd-Jakutsk Iv Beserovac (37) uputio se u avanturu svog života, do najhladnije tačke na planeti - Ojmjakona. U ovom selu u Sibiru živi samo 500 stanovnika, a temperatura pada i do -71 stepeni.



Ovo je mesto do danas posetilo svega 2.204 ljudi, uključujući i same Ruse. Iv je obišao dosad preko 60 zemalja ali ovo mu je definitivno najveće iskustvo do sada.

- Prvi sam Srbin sa pasošem Republike Srbije koji je kročio na tlo najhladnijeg mesta na svetu. Predjenih hiljade kilometra se isplatilo! Krenuo sam od mog rodnog Beograda, preko Moskve, pa do Jakucka. Prvo smo prešli zaledjenu Lenu, truckali se po makadamu Sibira, a odatle krenuli put Oimjakona. Trebalo je preći preko 1500 km da bi došli do pola hladnoće, kako ga još zovu. Vredelo je nespavanja, umora, promrzlina, truckanja, ruske kuhinje,jer sam jedan od retkih koji je dotle dobacio - priča Iv.

Iv je svetski putnik i putovanja su mu otvorila potpuno drugi pogled na život i ljude.

-Tokom mojih putovanja, uvek upoznajem veliki broj dobrih i kvalitetetnih ljudi sa raznih meridijana, te ljude nikad ne bi sreo da sam ordinirao samo po Beogradu.  Nema te jezičke barijere kad ideš otvorenog srca, nema tog životnog iskustva, škole, fakukteta, doktorata kao što kad sedneš sa stancem, podeliś klopu i pivo i upijaš sve što kaže. Putovanja su čista životna praksa, filozofija, terapija i način života - kaže Iv.

A kako izgleda kada se nađeš na najhladnijoj tački planete i jedino što ostaje na kraju dana u glavi je da preživiš belu smrt i dočekaš sutrašnji dan sa osmehom, pogledajte u neverovatnom videu o Ivovom putovanju!

BONUS VIDEO Misterija Periš i dalje traje, ko je sakrio iskaze?




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR