Glas Javnosti
posta

LONDON UDARIO EU ISPOD POJASA! Nakon BREGZITA povukli ovaj potez!

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanske vlasti saopštile su danas da ne priznaju procenu Evropske unije vezano za ukupne troškove nagodbe o Bregzitu, i da veruju da je visina celokupnih troškova i dalje unutar prvobitnih procena vlade u Londonu.

Velika Britanija i EU postigle su dogovor o sporazumu o razlazu u okviru kojeg će Britanija nastaviti da uplaćuje sredstva u budžet Unije u skladu sa obavezama preuzetim tokom britanskog članstva u EU.

Zvaničnici EU su saopštili juče da Britanija mora da plati 47,5 milijardi evra (40,77 milijardi funti) evropskom bloku u sklopu finansijskog poravnanja nakon Bregzita.

"Ne priznajemo tu cifru. To je procena koju je EU napravila za sopstvene interne računovodstvene svrhe", rekao je novinarima portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

U tu cifru, kako dodaje, nije uračunat sav novac koji se duguje Velikoj Britaniji, što, prema njegovim rečima, umanjuje iznos koji London treba da plati.

Portparol EU je poručio da će Ujedinjeno Kraljevstvo morati da uplati 47,5 milijardi evra u budžet EU tokom narednih godina i da su svi proračuni urađeni u skladu sa odredbama Sporazuma o razlazu.

“Izveštaj je konačan”, poručio je portparol EU.

Britanija je saopštila da je njena procena troškova i dalje u srednjem rasponu koji je prethodno odredila domaća vlada, odnosno u visini od 35 do 39 milijardi funti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR