Glas Javnosti

LOBIRANJE ZA INTERESE SRPSKE DIJASPORE I PREDSTAVLJANJE U VAŠINGTONU: Osnovana Srpsko-američka glasačka alijansa, Komitet političke akcije

Svet
Autor: Glas javnosti

Inicijativa "Srbi za Trampa 2020“ zvanično je prerasla u Srpsko-američku glasačku alijansu (SAVA), Komitet političke akcije (PAC) – prvu organizaciju tog tipa u istoriji srpske dijaspore, saopštila je prof. dr Olga Ravasi, predsednik i osnivač.

Organizacija je, naglašava, registrovana u formi komiteta političke akcije i osnovana s ciljem da zagovara srpske interese u američkom Kongresu i američkom političkom životu.

Uočavajući veliku potrebu Amerikanaca srpskog porekla za kvalitetnim predstavljanjem u Vašingtonu, organizacija SAVA zamišljena je kao transparentni, nestranački komitet političke akcije koji će, kako se ističe, podržati pojedinačne kandidate na budućim izborima na svim nivoima i raditi na zagovaranju određene zakonodavne aktivnosti ili javne politike koje su od interesa za srpsko-američku zajednicu.

“U borbi za ostvarivanje nacionalnih interesa naši neistomišljenici već godinama unazad su dobro oganizovani, finansirani i agresivno nastupaju u promociji sopstvenih interesa na Kapitol Hilu. Srpsko-američka zajednica u ovome zaostaje već decenijama. Radujemo se da svojim radom popunimo tu prazninu, kroz aktivnosti zagovaranja i promocije društvene dobrobiti i ukupnog boljitka srpsko-američke zajednice, kroz direktan pristup i angažovanje u američkom političkom procesu” – naglašava prof. dr Olga Ravasi.

Olga Ravasi

SAVA PAC biće, objašnjava, dodatna snaga postojećim pojedinačnim i organizovanim inicijativama u srpsko-američkoj zajednici, a ne njihova pretnja. Misija organizacije SAVA je strateški utemeljena, s jasnim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima koji zahtevaju organizovanje zajednice radi prikupljanja sredstava, navodi se u saopštenju i dodaje da će sarađivati s najvećim stručnjacima unutar zajednice.

„Komitet političke akcije je organizacija oslobođena poreza koja prikuplja priloge na dobrovoljnoj bazi, raspoređujući ta sredstva s ciljem da ostvari uticaj na političke kampanje, pruži podršku određenim političkim temama ili podrži kampanje kandidata na federalnom nivou, nivou pojedinačnih država i lokalnom nivou“ – navodi se u saopštenju.

Bez obzira na ishod prethodnih izbora, u organizaciji su ponosni na način kako je sprovedena kampanja inicijative “Srbi za Trampa 2020” koja, prema njihovoj oceni, predstavlja pionirski korak u organizovanju srpske dijaspore u Sjedinjenim Državama da se kao zajednica građanski uključi u američki politički proces. Za samo četiri meseca lokalne kampanje pokazali su uticaj koji, kako navode, mogu imati odgovarajućim pristupom, kontaktima i političkim znanjem o unutrašnjem funkcionisanju Vašingtona.

Organizacija SAVA PAC započinje aktivnosti učestvovanjem u organizovanju svečanosti na kojoj će govoriti general Majk Flin i Kimberli Klacik, 10. marta 2021. godine, u gradu Nejpls, u saveznoj državi Floridi. Pošto je stara Fejsbuk stranica u blokadi narednih 60 dana jer je došlo do potpunog isključenja konzervativnih glasova sa društvenih mreža velikih tehnoloških kompanija, proces rebrendiranja i uspostavljanja novog identiteta je u toku, a organizacija je, kako je saopšteno, i dalje prisutna na Tviteru, a od nedavno i na Linkedinu i na Gab.com.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR