Glas Javnosti

LIČI NA PROBU DESANTA NA OBALU! Baltička flota drži NATO brodove NA NIŠANU

Svet
Autor: Glas javnosti

Snage Baltičke flote pratiće akcije brodova NATO-a tokom vojnih vežbi koje počinju u tom regionu.

U slučaju agresivnih planova sve mete će biti „na nišanu“, rekao je za Sputnjik bivši komandant Baltičke flote, admiral Vladimir Valujev.

„Cilj vojnih vežbi koje održava NATO je da se pokaže snaga i jedinstvo saveznika. Međutim, Baltička flota ima dovoljno obalskih sistema i brodske posade da se suprotstavi pretnjama. Vrši se izviđanje svim sredstvima. U slučaju da se jave agresivni planovi, sve mete će nam biti na nišanu“, upozorio je admiral.

Takođe je podsetio da su u nedavnoj prošlosti brodovi NATO-a, zajedno sa ruskom Baltičkom flotom, svake godine održavali vojne vežbe „Baltops“ u cilju uvežbavanja interakcije na vodi i kopnu.

„Međutim, sada scenario više liči na probu desanta na obalu s ciljem napredovanja na istok. Ali mi smo spremni za to“, rekao je on.

Kako je saopštila ranije pres-služba glavnog štaba estonskih Odbrambenih snaga, brodovi prve stalne pomorske protivminske grupe NATO-a SNMG1 uplovili su u Baltičko more gde će učestvovati u vojnim vežbama sa susednim zemljama Alijanse i partnerskim zemljama. Primarni zadatak je da se demonstrira prisustvo saveznika u regionu Baltičkog mora i da se održe zajedničke vojne vežbe sa estonskom Ratnom mornaricom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR