Glas Javnosti

LEPE VESTI: Ova zemlja UKIDA MERE koja je turistima iz Srbije ZADAVALO MUKE

Svet
Autor: Glas javnosti

Putnici koji ulaze u Grčku neće morati prethodno da popunjavaju PLF obrazac i ta odluka stupa na snagu od 15. marta, najavio je ministar turizma Vasilis Kikilijas.

Obrazac za lociranje putnika (PLF) uveden je tokom pandemije kao obavezan uslov za putovanje i ulazak u Grčku.

"Prema preporuci komiteta stručnjaka ministarstva zdravlja, popunjavanje obrasca za lociranje putnika (PLF) od strane posetilaca iz svih zemalja za ulazak u Grčku ukida se od 15. marta 2022. Ovo pojednostavljuje procedure ulaska za putnike, pomerajući fokus na kontrolu sertifikata o vakcinaciji" - rekao je Kikilias.



Odluka o ukidanju PLF formulara doneta je u nastojanju da se pojednostave pravila i zdravstveni protokoli u vezi sa kovidom 19 za putnike uoči zvaničnog otvaranja turističke sezone Grčke ovog meseca.

Pored toga, Covid komitet je takođe preporučio povećanje kapaciteta turističkih autobusa na 100 odsto od 5. marta, uz ventilaciju i upotrebu maske, prenosi N1.



Obrazac za lociranje putnika (PLF) je morao da se popuni onlajn najmanje 24 sati pre ulaska u zemlju i da sadrži čitav niz informacija, od ličnih podataka do adrese na kojoj će biti tokom odmora i trajanja prethodnih boravaka u drugim zemljama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR