Glas Javnosti

LEKARI TVRDE DA VLAST FAVORIZUJE PRIVATNU PRAKSU: Veliki protest lekara u Madridu

Svet
Autor: Glas javnosti

Oni protestuju protiv uništavanja javnog zdravstva.

Desetine hiljada zdravstvenih radnika danas su izašle na ulice Madrida da protestuju protiv uništavanja javnog zdravstva, za koje su okrivili vlast oblasti Madrid koju predvodi Izabel Dijaz Ajuso iz Narodne partije (PP).

Zdravstveni radnici tvrde da vlast oblasti Madrid ograničava dostupnost javnog zdravstva i favorizuje privatne ustanove, prenosi Rojters. Mnogi demonstranti, obučeni u bele mantile, uzvikivali su parolu "Rezovi u javnom zdravstvu su zločin!" prenosi Telegraf.

"Imamo 40 do 50 pacijenata dnevno i ja mogu svakom da posvetim samo šest minuta", izjavila je 62.godišnja učesnica protesta, doktorka Ana Ensinas. Problem je što ne dozvoljavaju lekarima da se adekvatno pobrinu za pacijente, zaključila je Ensinas.

Jedan od demonstranata je obukao kostim smrti i nosio lažnu kosu preko ramena, kao i transparent sa natpisom: "Ja sam plan Izabel Ajuso za urgentne centre".

Predsednica oblasti Madrid Izabel Ajuso odbacuje kritike i zahteve demonstranata i tvrdi da proteste organizuju levičarske partije sa namerom da podignu sopstveni rejting pred gradske i regionalne izbore, koji će se održati ove godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR