Glas Javnosti

Lečio se dva meseca od korone i jedva preživeo, pa dobio račun za lečenje OD MILION DOLARA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Amerikanac od 70 godina koji se dva meseca u bolnici u Sijetlu lečio od koronavirusa, neprijatno je iznenađen pošto je na kraju dobio račun od više od milion dolara, preneli su danas lokalni mediji u SAD.

Majkl Flor  primljen je 4. marta u bolnicu u Sijetlu gde je proveo 62 dana i jedva preživeo korona virus da su medicinske sestre stalno bile u kontaktu sa njegovom porodicom pošto je bio u teškom stanju. Pacijent se oporavio, i 5. maja je napustio bolnicu pod aplauzom medicinskog osoblja. Međutim, Flor je "zamalo umro drugi put" kada je dobio bolnički račun na više od 180 strana na kojem piše da treba da plati milion i 122.500 dolara troškove lečenja.

Na računu se detaljno navodi koliko je šta koštalo - 9.736 dolara je cena jednog dana boravka u odeljenju intenzivne nege, oko 400.000 dolara košta dnevna dezinfekcija njegove sobe tokom boravka u bolnici, 82.000 dolara košta korišćenje respiratora, a 100.000 dolara je cena za dodatnu negu kada je bio u kritičnom stanju.

Lokalni mediji prenose da Flor ipak neće morati da vadi novčanik iz džepa pošto ima socijalno osiguranje kao starija osoba, a Kongres je usvojio budžet od 100 miliona dolara za pomoć bolnicama koje su lečile pacijente od korona virusa.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR