Glas Javnosti

Ле Мер: Пандемија прети политичкој будућности континента

Svet
Autor: Glas javnosti / Beta

Француски министар економије и финансија Бруно Ле Мер упозорио је данас да садашња пандемија прети еврозони и "политичкој будућности континента".

"Или ће еврозона реаговати јединствено на економску кризу и из ње изаћи снажнија или ће земље реаговати одвојено и ризикује да нестане", рекао је Ле Мер у Парламенту пред неколицином посланика.

Он је додао да одговорност превазилази само економска и финансијска питања већ се ради о "политичкој будућности" европског континента.

Он је поздравио до сада донете одлуке о гаранцији о 1.000 милијарди евра зајмова за земље евро зоне, за програм куповине активе који је објавила Европска централна банка.

По његовим речима, садашња криза свирепо показује слабости и зависности еврозоне и да у многим стратешким индустријским секторима, на пример лековима, ЕУ јако зависна од снабдевања у Азији.

Треба поново да преиспитамо глобализацију рекао је он.

"Ушли смо у економски и финансијски рат. Тај рат ће бити дуг. Тај рат ће имати цену коју не можемо потпуно да проценима у овом тренутку у коме вам говорим", рекао је Ле Мер. Према предлогу закона о измени буџета Француска већ предвиђа пад БДП-а од један одсто.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR