Glas Javnosti

Lažna država Kosovo imala svoju predstavnicu na izboru za Mis univerzuma i svi pričaju o reakciji Roksane Ibrahimi u finalu: A evo zašto se Srbija nije takmičila, stav je jasan

Svet
Autor: Glas javnosti

Juče je održan (15. januar) izbor za Mis univerzuma u Nju Orelansu, pobedila je Amerikanka RBoni Gabrijel, a među takmičarkama je bila i predstavnica takozvane države Kosova dok Srbija nije imala svoju takmičarku. Stav organizacije Miss Serbia je jasan.

"Trudimo se da svima objasnimo da je Kosovo deo Srbije, i to jeste jedan od razloga zašto ne učestvujemo na takmičenjima koja podržavaju drugačiji stav. Kada se izbor za Mis univerzuma održava u zemlji koja ne priznaje nezavisnost Kosova, mi smo tamo.", kažu nam iz "Miss Serbia" i podsećaju da najstarije takmičenje za izbor lepote Mis sveta ne prihvata učešće takozvane države Kosovo.

Ove godine održan je 71. put izbor za Mis univerzuma. Prva pratilja je Amanda Dudamel iz Venecuele, a druga pratilja je Andreína Martinez iz Dominikanske Republike.

Na službenim profilima takmičenja objavljen je video proglašenja pobednice, na kojem se mogu pogledati reakcije ostalih učenica na odabir one najlepše.



Snimak prikazuje kako misice Amerike i Venecuele kako čekaju proglašenje, a zatim i reakcije na saopštenje konačne odluke.

Amanda Dudamel je osmehom reagovala na pobedu Amerikanke, kao i većina devojaka, dok Mis takozvane države Kosovo Roksana Ibrahimi (23) nije skrivala razočaranje, piše Indeks hr. Ostale misice su aplaudirale pobednici, a Roksana je samo stajala pored njih i prošaputala nešto predstavnici Venecuele.

Pobednica RBoni Gabrijel rođena je u Hjustonu 1994. godine. Trijumfom na takmičenju Mis Teksas SAD u decembru 2021. ušla je u istoriju kao prva Amerikanka filipinskog porekla koja je ponela tu titulu. Uskoro će proslaviti 29. rođendan pa je i najstarija Mis univerzuma do sada.

Izvor: Žena. rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR