Glas Javnosti

LAVROV ZAPRETIO AMERICI: Na bezobrazluk ćemo odgovoriti adekvatno (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u razgovoru sa novinarima izjavio da Moskva ne želi rat, ali da neće dozvoliti Zapadu da ignoriše njene interese.

- Ako je do Rusije - rata biti neće. Međutim, Rusija neće dozvoliti Zapadu da na najgrublji način ignorišu naše interese. Pregovori po pitanju bezbednosnih garancija sa SAD i NATO nisu završeni - kazao je Lavrov.

Govoreći o bezbednosnim garancijama Lavrov je kazao i da u odgovoru SAD i NATO postoje i određene "racionalne tačke". Međutim, rekao je i da ga je sramota u ime onoga ko je iz Vašingtona poslao odgovor Rusiji na predlog Moskve o bezbednosnim garancijama.

Zatim je rekao i da, ako se stavovi SAD i NATO u okviru pregovora o bezbednosti ne pomere ni za milimetar, neće se pomeriti ni ruski stavovi.


- Ne mogu da kažem da su pregovori završeni. Amerikanci i čelnici NATO su, kao što znate, preko mesec dana razmatrali poprilično jednostavne predloge koje smo izneli po pitanju garancija bezbednosti. Mi smo njihove odgovore dobili tek prekjuče, i kao što je u njihovom stilu, ti odgovori su veoma zamršeni iako postoje određene racionalne tačke, doduše po drugorazrednim pitanjima - kazao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kazao je u razgovoru da je Rusija upozorila Ameriku da će na bezobrazluk po pitanju pretnji o eventualnom odlasku ruskog ambasadora Anatolija Antonova iz SAD odgovoriti adekvatno.

- Ako se taj bezobrazluk nastavi, a takve izjave ne mogu drugačije da okarakterišem sem da je u pitanju bezobrazluk, mi imamo u rezervi adekvatan odgovor. Izjave poput one da ako ne izdate vize za obezbeđenje američkom ambasadoru u Rusiji mi ćemo zatražiti odlazak Antonova i to ćemo rešavati na ravnopravnoj osnovi. Izjednačavaćemo naše diplomatsko prisustvo - kazao je Lavrov.

A što se tiče celokupna situacija Ukrajine ostati "zaleđena".

BONUS VIDEO: SPECIJALISTA GENETIKE O ULOZI GENA I KAKO IH ISKORISTITI


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR