Glas Javnosti

LAVROV: Zapad pokušava da spreči jačanje Rusije

Svet
Autor: Glas javnosti

Takvu politiku Zapad je počeo da primenjuje prema Rusiji u trenutku kada je Moskva stavila do znanja da neće dozvoliti da se Ukrajina koristi kao direktna pretnja po bezbednost Ruske Federacije, objašnjava šef ruske diplomatije.

Zapadnjaci su shvatili da je njihov cilj da se ne dopusti jačanje Rusije i oni ozbiljno razgovaraju o tome da nas dekolonizuju, ili na ruskom, da nas raskomadaju, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa ruskim novinarom Pavlom Zarubinom.

Na konstataciju Zarubina da Amerikanci i Zapad direktno udaraju po iskonsko ruskim nacionalnim interesima i da nije moguće da to ne razumeju, kao i da se sada spominju mogući napadi američkim oružjem po ciljevima u Rusiji, Lavrov odgovara: 


"To je za njih strateški zadatak. Kada smo mi pokazali da se sa tim nećemo pomiriti i da nećemo dozvoliti da se Ukrajina koristi kao direktna pretnja po našu bezbednost, kao instrument za uništavanje svega što je rusko na istorijski ruskoj zemlji – kada su to shvatili, oni su počeli da donose takve odluke." 

"Ja smatram da takvi razgovori i shvatanje da na običan, častan način, koji se koristi u međunarodnom pravu za vreme borbi, neće postići svoj cilj. To pokazuje u neku ruku njihovu bezizlaznost. U suštini, to vrlo liči na agoniju", ocenio je ruski ministar spoljnih poslova. 

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR