Glas Javnosti

POMETNJA U SAD! Da li je predsednik Amerike otišao u Minesotu i Nju Džersi znajući da ima Kovid 19 ili je lekar napravio lapsus?!

Svet
Autor: Glas javnosti

Doktori predsednika Donalda Trampa rekli su da je prošlo 72 sata otkako mu je dijagnostikovan Kovid odnosno da se to desilo u sredu, što ne odgovara onome što se zna ili što je objavljeno.

- Samo 72 sata od dijagnoze sada, prva nedelja Kovida, naročito sedam do 10, najkritičnija je u određivanju verovatnog toka bolest", rekao je Trampov doktor Šon Konli na konferenciji za novinare. BBC podseća da je Tramp potvrdio da je pozitivan na korona virus rano u petak, pre oko 36 sati.

I Gardijan podseća da je saopšteno da je Tramp zaražen korona virusom u noći između četvrtka i petka. To znači da je Tramp navodno otišao u Minesotu i Nju Džersi znajući da ima Kovid 19.

Dakle, ili je doktor Šon Konli pogrešio sa dijagnozom, ili Trampu nije rečeno da ima Kovid 19 ili nije govorio istinu, ocenjuje britanski list.

Međutim, Konli je rekao da je Tramp testiran u četvrtak, a ne u sredu.

-Četvrtak posle podne, posle vesti o bliskom kontaktu, je kada je ponovo testiran i s obzirom na kliničke indikacije, i tada smo kasno te noći dobili PCR potvrdu da jeste, rekao je Konli.

Možda je Konli mislio da je Tramp testiran u sredu i ponovo u četvrtak.

Ali ta poruka je nejasna i haotična, dodaje Gardijan.

Ubrzo pošto je izjava lekara Konlija izazvala spekulacije da je američkom predsedniku korona virus dijagnostikovan dan ranije nego što je to objavljeno, Bela kuća pojašnjava izjavu.

Očigledno je doktor Donalda Trampa mislio da su prošla tri dana od postavljanja dijagnoze Kovida predsedniku (to je povrđeno u četvrtak uveče), a ne 72 sata od kako se dokazalo da je pozitivan na Kovid 19, prenosi Gardijan.

 -Zvaničnik Bele kuće objašnjava vremenski sled koji je izneo doktor Konli. On navodi da je Konli mislio da kaže da je prošlo tri dana, a ne 72 sata od kad je postavljena dijagnoza u četvrtak noć, objavila je na Tviteru dopisnica Vol strit džurnala iz Bele kuće Rebeka Bolhaus.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP