Glas Javnosti

LAMANŠ PROGUTAO 31 OSOBU! Migranti prelazili iz Francuske u Britaniju, a onda se ČAMAC PREVRNUO

Svet
Autor: Glas javnosti

Strašna tragedija! Svet je u šoku. Najmanje trideset i jedna osoba poginula je kad se gumeni čamac sa migrantima prevrnuo dok je prelazio Lamanš iz Francuske u Britaniju.

U čamcu su bile 34 osobe, od kojih je 31 poginula, dve su spašene, a jedna se vodi kao nestala saopštio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin.

„Dve osobe koje su preživele u životnoj su opasnosti, pate od teške hipotermije. Ovo je katastrofa za Francusku, za Evropu, za čovečanstvo, kada vidimo kako ovi ljudi, koji su prepušteni na milost krijumčarima, ginu na moru“, poručio je francuski ministar.

Jedan ribar rekao je Rojtersu da je video dva mala čamca, jedan sa ljudima, a drugi prazan, kao I da je njegov kolega pozvao spasilačku službu nakon što je video prazan gumenjak i 15 ljudi kako nepomično plutaju u blizini, kao da su bez svesti ili mrtvi.

Boris Džonson poručio je da je „šokiran i zgrožen“ nesrećom. Reči upozorenja britanskog premijera i dalje odjekuju:

„Moje misli i saosećanja su sa žrtvama i njihovim porodicama, ali ova katastrofa upozorava koliko je opasno prelaziti Lamanš na ovaj način“, rekao je Džonson nakon predsedavanja sastankom kabineta za hitne situacije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR