Glas Javnosti

LAKO NAPUŠTAJU SVOJE GRAĐANE: London je OPKRENUO LEĐA britanskim plaćenicima ZAROBLJENIM u Donbasu

Svet
Autor: Glas javnosti

Evropljani dolaze u Ukrajinu kao plaćenici i na taj način uvlače svoje zemlje u borbena dejstva.

U Londonu su okrenuli leđa britanskim plaćenicima koji su zarobljeni u Donbasu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Sa neviđenom lakoćom odustaju od građana svoje zemlje koji su tamo zarobljeni – mislim na Ukrajinu i britanske državljane“, prokomentarisala je portparolka.



Po njenim rečima, u Londonu su "bukvalno u sekundi okrenuli leđa svojima, rekavši da je to njihova stvar“.

Zaharova je ocenila da Evropljani dolaze u Ukrajinu kao plaćenici i na taj način uvlače svoje zemlje u borbena dejstva.

"Aktivnosti kojima se oni tamo bave nisu samo nezakonite i destruktivne, nego uvlače zemlje EU u borbena dejstva“, naglasila je portparolka.



Komentarišući izjavu američkog lidera Džoa Bajdena koji je rekao da postoje dva uzroka visoke inflacije u SAD – virus korona i ruski predsednik Vladimir Putin, Zaharova je ocenila da je klasika američke propagande da za sve optužuju Rusiju i predsednika Putina.

Podsetimo, ranije su se dvojica britanskih državljana Ejden Eslin i Šon Piner, koji su se predali u Ukrajini, obratili premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu sa molbom da pomogne kako bi ih razmenili za opozicionog ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka.

 

Supruga Medvedčuka Oksana Marčenko takođe se obratila porodicama zarobljenih Britanaca sa apelom da traže od Londona da ih razmene za njenog muža, piše Alo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR