Glas Javnosti

KURCU OPET POVERENJE PARTIJE: "Nije lako biti kancelar"

Svet
Autor: Glas javnosti

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ponovo je danas izabran na Skupštini Narodne partije Austrije (OVP), za šefa stranke sa impresivnim rezultatom od 99,47 odsto glasova. Time je Kurc premašio rezultat kojim je prvi put izabran za šefa OVP 2017. godine kada je osvojio poverenje 98,7 odsto delagata.

„Prihvatam izbor i želim da se zahvalim za snažnu podršku. To mi daje puno snage“, poručio je on nakon izbora, prenose tamošnji mediji.

Osvojenih 99,4 odsto glasova je najbolji rezultat kojim je ikada izabran jedan šef OVP. Do skoro je prethodnik Kurca Rajnhold Lopatka sa 99,1 odsto iz 2014.držao stranački rekord.

Zanimljivo je da je dva od tri potpredsednika dobilo čak stopostotnu podršku članstva, a radi se o guverneru pokrajine Gornje Austrije Tomasu Štelceru i pokrajinskoj sekretarki privrede Štajerske Barbari Ajblinger-Midl. OVP je današnju skupštinu stranke organizovala kao pravi šou, koji je podrazumevao trijumfalni ulazak u halu Kurca u pratnji njegove trudne partnerke Suzane Tir.

Zatim je puštena specijalna verzija austrijske himne - video u kojem su različiti ljudi, različite starosne dobi, a i različitih pevačkih sposobnosti, pevali. Inače u dvorani je bilo 1.500 gostiju, među kojima skoro svi ministri iz redova OVP, guverneri pokrajina, i raniji lideri stranke i funkcioneri, kao i brojni poslanici.
U govoru je Kurc podvukao nastavak dosadašnje politike, ali je najavio oštru borbu protiv opozicije i njegovih protivnika.

Rekao je da je postao snažnija i odlučnija osoba zbog napada na njega lično, kao i istraga koja se protiv njega vodi.

„Mnogi govore da nije lako biti šef  OVP, a ja to ne mogu baš tako potvrditi. Poslednjih godina sam od vas dobijao podršku za svoj rad. Međutim, priznajem nije uvek lako biti kancelar“, naglasio je on.

Istakao je da je morao donositi teške odluke, kao što je bio prinuđen tokom pandemije da donosi mere.

„U donošenju toliko puno odluka jasno je da nikada ne mogu sve te odluke biti ispravne“, dodao je on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP