Glas Javnosti

Kupovina stana u Nemačkoj bez učešća: Evo i koliki kredit sa određenom zaradom dobijate

Svet
Autor: Glas javnosti

Dobro je poznato da dosta Srba živi u Nemačkoj. Većina građana koja je otišla i pronašla posao u ovoj državi želi da kupi stan i reši svoje stambeno pitanje, ali mnogi imaju dileme.

Službenica iz Dojče banke, koja je takođe sa Balkana, u svom videu na TikToku objasnila je kakvi su uslovi za za uzimanje stambenog kredita u Nemačkoj, kao i sve detalje o visini plate, učešću...

Ona je u svom video dala primer jednog radnika iz Hrvatske koji živi u ovoj zemlji. On ima platu 2.300 evra, a zaposlen je u nemačkom gradu Ulmu u stalnom je radnom odnosu i ima hrvatsko državljanstvo.

On bi želeo da podigne kredit u visini od 165.000 evra, a pored primarnog posla ima i drugi posao na kojem zarađuje 500 evra mesečno. Na ovu sumu kredita on bi morao da plati maklera od 3, 75 procenata, PDV u iznosu od 5 procenata, zatim notara od 2 procenta što bi na kraju značilo da je krajnja suma kredita 182.442 evra.


U njegovom slučaju je teže pronaći banku koja bi mu dala kredit iz razloga jer nema svoj kapital koji bi poslužio kao učešće u kreditu.

Otplata kredita
Ona je na kraju objasnila i kako bi izgledala otplata kredita. Prvo se saberu sva njegova primanja, nakon toga se odbija rata za automobil, nakon toga rata za pomenuti kredit koja bi iznosila 857 evra, zatim se uračunavaju i troškovi života. Na kraju toga se dolazi do viška koji je u ovom slučajuj 128 evra, a to je po mišljenju banke dobra suma zbog koje će ona ovaj kredit finansirati.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR