Glas Javnosti

KUPIO JE AVION SA MRAČNOM TAJNOM, ODVUKAO GA U ŠUMU I USELIO SE: Ovo je njegova čudna KUĆA (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Brus Kembel (70) iz Hilsboroa, gradića u američkoj državi Oregon, zaista može da se pohvali unikatnom “kućom“.

On je 1999. kupio avion koji je povučen iz upotrebe i od njega napravio neobičnu kuću, koju je smestio u šumu.

Brus otkriva da je avion platio 100.000 dolara, kao i da je uložio u sređivanje i odvlačenje u šumu još 15.000 dolara, piše Objektiv.

- Moji roditelji su bili oficiri ratnog vazduhoplovstva i rođen sam ubrzo nakon rata, a u mladosti sam uvek živeo u blizini vazduhoplovnih baza. Tako sam uvek gledao mlazne avione kako vežbaju iznad moje glave i tako sam odlučio da postanem pilot. Bio sam samo privatni pilot, dakle ne pilot mlaznih aviona ili vazdušnih snaga. Inače sam inženjer po struci, a koncept kuće u avioni evoluirao je iz prirode mog života. Ne radi se toliko o tome da sam bio obožavalac aviona, koliko o tome da su oni deo mog života - objašnjava Kembel.


- Nisam hteo da se ženim, nisam hteo decu i nikakvu hipoteku. Želeo sam da imam svoje stvari na jednom mestu, kako bih mogao da putujem svetom a da ne pakujem uvek kofere. Stoga sam odlučio da kupim jeftinu nekretninu i znao sam da mogu platiti. U to sam vreme postao sam iskusniji inženjer i stalno sam se pitao: “Koji je najbolji materijal i tehnologija izrade koju mogu kupiti svojim novcem?”. I jednostavno zaključio da nema poređenja performansi između običnog doma i aviona. Zaista je istina, avion može biti savršen dom - priča Brus.

Njegov dom trenutno je Boing 727-200. Ovo je avion u kojem je grčki brodovlasnik i milijarder Aristotel Onazis poslednji puta leteo. Džeki Kenedi Onazis i Ted Kenedi pratili su telo Aristotela Onazisa koje je ovim avionom prevezeno na sahranu, navodi Kembel.

Kako sam kaže, pošto je još uvek samac, nije se previše trudio oko uređenja pojedinih delova aviona u posebne prostorije.

– Poštujem one koji sada grade male domove, ili istražuju alternativne načine života. I svakako razumem razloge. Cilj je ostati slobodan, kako ne biste bili zarobljeni hipotekom i imali previše tereta u odnosu na ono što možete da finansirate. To ima puno smisla. Naši životi su kratki i važno je ostati fleksibilan, barem se meni tako čini. Moja filozofija je da ne želim da budem zarobljen, jer tad su mogućnosti u životu vrlo ograničene. Zato je, po mom mišljenju, najbolje je izbeći zarobljavanje – zaključio je Brus Kembel.

BONUS VIDEO: DRAGAN VUJKOVIĆ: RAZBIJEM ŽORŽA STANKOVIĆA, A ON BI NA REVANŠ SEKIROM

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR