Glas Javnosti

KUĆE U GRČKOJ JEFTINIJE: Kuću na Kritu možete da imate i za 60.000 evra

Svet
Autor: Glas javnosti

Nekretnina na moru san je mnogima jer ko ne bi voleo da ima svoj kutak na nekom sunčanom mestu, gde može da ode kad mu se prohte i isključi se od svega. Ali koliko to zadovoljstvo košta? Ispostavlja se – i ne baš mnogo ako cenu uporedimo sa onima u Beogradu.

Ako ste se pitali koliko košta kuća na Kritu, tu je jedna savršeno skockana koja ima spavaću sobu, kupatilo, dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju, ali i krovnu terasu od čak 40 kvadrata.

To zadovoljstvo košta 60.000 evra.


Ova fino renovirana nekretnina nalazi se u selu u blizini mesta Makri Gialos na jugoistoku Krita. Kuća je prizemna i uređena je tako da zadrži tradicionalni seoski stil.

Specifičan šarm spolja joj daju bela fasada sa karakterističnim plavim vratima i žaluzinama, a unutra kamen u kombinaciji sa drvenim gredama.

Kuća nije velika, ima 42 kvadrata, ali je zato lepo skockana. Ima jednu spavaću sobu, kupatilo i dnevnu zonu po principu open concept gde se spajaju i trezarija i kuhinja, pa sve deluje prostranije. U kuhinji dominira morsko plava boja, a police su mahom otvorene i nema mnogo ormarića na zidovima koji guše prostor.

Ova kuća ima i dvorištance od osam kvadrata, ali poseban dragulj je krovna terasa od čak 40 kvadrata sa koje puca prelep pogled na okolinu.

Tu je kamena klupa sa udobnim jastucima, sto i stolice i sasvim dovoljno mesta da sve uredite po svojoj želji. Ovaj princip je inače vrlo popularan u primorskim krajevima jer unutrašnji deo uglavnom služi za spavanje i spremanje hrane, dok se većina vremena provodi napolju, a ova nekretnina svakako daje mogućnost za to.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR