Glas Javnosti

KRIZA OKO UKRAJINE NA IVICI SVETSKOG SUKOBA: Velika Britanija šalje ratne brodove u Crno more!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kriza oko Ukrajine postaje sve zategnutija i sve veća opasnost po svetski mir.

Britanski ratni brodovi krenuće ka Crnom moru u maju usled tenzija između Ukrajine i Rusije, preneo je Sandej tajms, citirajući nekoliko visokih izvora iz ratne mornarice.
 
Slanje brodova je usmereno ka pokazivanju solidarnosti prema Ukrajini, koja je saveznik Velike Britanije i NATO, naveo je Rojters.

Razarač pod nazivom "Tip 45", naoružan protivvazdušnim projektilima, i fregata "Tip 43" za borbu protiv podmornica, napustiće deo flote koja je stacionirana u Mediteranu i kroz Bosfor proći ka Crnom moru.

Borbeni avioni F-35B i helikopteri-lovci Merlin će takođe biti deo ratne ekspedicije na nosaču "HMS Kraljica Elizabeta", kao podrška britanskim brodovima u Crnom moru, dodaje se.

Tenzije između Moskve i Kijeva su se povećale nakon gomilanja ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom i sukoba na istoku te zemlje između ukrajinske vojske i pro-ruskih snaga, dodaje Rojters.

Zvaničnici britanskog ministarstva odbrane nisu bili dostupni za komentar.

Portparol ministarstva je rekao za Sandej tajms da vlada Velike Britanije radi blisko sa Ukrajinom, kako bi pratila situaciju i nastavlja sa pozivima Rusiji da smanji tenzije u tom regionu.

-Velika Britanija i naši međunarodni saveznici su nepokolebljivi po pitanju podrške ukrajinskom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, izjavio je portparol.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR