Glas Javnosti

KREMLJ: To što gospodin Džonson priča je LAŽ

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov demantovao je tvrdnje bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona o tome da mu je ruski lider Vladimir Putin pretio raketnim udarom.

„Ne, nije tačno ono što je rekao gospodin Džonson, tačnije, to je laž. I, štaviše, reći ću da je to ili svesna laž, a onda je, verovatno, pitanje u koju svrhu je izabrao ovu verziju izlaganja, ili je to bilo nesvesno i, faktički, nije shvatio o čemu mu je predsednik Putin pričao. Onda postaje malo neprijatno za sagovornike našeg predsednika“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara.

On je primetio i da zna o čemu su Putin i Džonson razgovarali.

„Znam o čemu se razgovaralo i još jednom zvanično ponavljam: to je laž. Nije bilo pretnji raketnim udarima.

Govoreći o izazovima za bezbednost Rusije, predsednik Putin je istakao da ako Ukrajina uđe u NATO,
potencijalno raspoređivanje njihovih ili američkih raketa na našim granicama značiće da će svaka raketa stići do Moskve za nekoliko minuta“, objasnio je Peskov.

Peskov je dodao da smatra da ako dokumentarac „Bi-Bi-Sija“, objavljen u ponedeljak sa bivšim britanskim premijerom Borisom Džonsonom, bude u skladu sa prikazanom epizodom o „pretnji“ ruskog predsednika, onda novinarima ne vredi da gube vreme na njega.

„Ne možemo da reagujemo na objavljivanje filmova na ‘Bi-Bi-Siju’. Pogledaćemo o čemu se tamo radi. Ovde smo reagovali na epizodu o kojoj se jutros aktivno raspravlja u Velikoj Britaniji. Rekao sam vam nedvosmisleno o ovoj epizodi. Ako ostatak filma bude u istom stilu, savetujemo vam da ne gubite vreme“, rekao je on odgovarajući na pitanje da li će Kremlj reagovati na objavljivanje dokumentarca sa bivšim britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

Džonson je ranije otkrio detalje svog razgovora sa Putinom, koji se vodio neposredno pre početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. On je rekao da je upozoravao Putina na uvođenje sankcija u slučaju početka borbenih dejstava, a takođe je uverio da Francuska i Nemačka neće dozvoliti da Ukrajina uđe u NATO u doglednoj budućnosti. Bivši premijer je rekao i da mu je Putin u razgovoru navodno pretio raketnim udarom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR