Glas Javnosti

Kralj Čarls u Nemačkoj našao vremena i za razonodu: Pravio sir i jeo tortu u obliku kraljevske krune

Svet
Autor: Glas javnosti

Kralj se u četvrtak obratio poslanicima Bundestaga, čime je postao prvi britanski monarh koji se obratio njemačkom parlamentu na dva jezika

Kralj Čarls je zajedno sa suprugom kraljicom Kamilom tokom posete Nemačkoj posetio eko selo Brodovin, gde je imao priliku da učestvuje u pravljenju sira sa krunom i jeo tortu u obliku kraljevske krune.

Kralj je prilikom posete organskoj farmi, koja se nalazi oko 80 kilometara od Berlina, razgovarao o pitanjima životne sredine i poljoprivredi, prenosi Skaj njuz. 

"Čuli smo da je Kralj veliki ljubitelj sira. Iskoristili smo to kao priliku da napravimo sopstvenu kreaciju za njega", rekla je Katja fon Malzan, koja sa suprugom vodi farmu Brodovin.

Kako se navodi, torta je bila napravljena od bele čokolade sa šećernom glazurom i malinama na vrhu.

Kralj se u četvrtak obratio poslanicima Bundestaga, čime je postao prvi britanski monarh koji se obratio nemačkom parlamentu na dva jezika, a trodnevnu posetu završiće posetom Hamburgu, gde će položiti vence na ostatke crkve Svetog Nikolaja u znak sećanja na više od 30.000 ljudi, uglavnom nemačkih civila, koji su ubijeni u operaciji Gomora, savezničkom bombardovanju Hamburga u julu 1943. godine.

Svoju posetu Čarls će završiti izletom na brodu i oproštajnim prijemom uz muzičke nastupe, uključujući bend koji svira obrade Bitlsa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR