Glas Javnosti

KORONA OZBILJNA PRETNJA ZA NAJSTARIJI ZANAT: Seksulane radice ne mogu više da čekaju

Svet
Autor: Glas javnosti

Korona je ozbiljno uzdrmala radna mesta u Nemačkoj, a posebno pogođenima našle su se i seksualne radnice u Hamburgu koje su protestovale tražeći da im se ponovo omogući nesmetani rad.

"Život konačno mora da se vrati u bordele", "Mi smo profesionalci za higijenu" i "Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone", neki su od transparenata koji su se mogli videti u ulici Crvenih fenjera.

- Odlično je što se mladi ljudi politički angažuju za ovu stvar - rekla je za Johana Veber iz strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga. Prema njenim rečima, dugo su imali razumevanja, ali ga više nemaju – pogotovo jer je u susednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.

- U Švajcarskoj je prostitucija već četiri nedelje ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva korone u vezi sa posetama bordelu - naglašava Veber. U Holandiji stvari ponovo funkcionišu od početka jula. U Austriji takođe, doduše uz obavezno nošenje maske.

Nerazumevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtevaju telesnu blizinu, poput masaže, poseta sauna ili tetoviranja.

U Nemačkoj ima 33.000 registrovanih seksualnih radnica. Ipak, veruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potiče iz istočne Evrope, mnoge su žrtve trgovine robljem

(Izvor: Dojče vele)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR