Glas Javnosti

KORONA NAPUŠTA PEKING: Kina ukinula najstroži lokadun na svetu

Svet
Autor: Glas javnosti

Prvi put posle više od mesec, juče su otvoreni restorani u većem delu Pekinga, a ublažavaju se i druga epidemiološka ograničenja, nakon što su vlasti, u okviru državne strategije nulte tolerancije na korona virus uspešno suzbile manju epidemiju kovida-19 u glavnom gradu Kine.

Muzejima, bioskopima i teretanama je dozvoljeno da rade sa 75 odsto kapaciteta, a dostavljači ponovo mogu da donose narudžbine direktno na vrata klijenata, umesto da ih, kao do sada, ostavljaju na ulazu u stambena naselja, prenosi AP.

Povratak u skoro normalno stanje primenjivaće se u gotovo celom Pekingu osim u jednom celom kvartu i delu drugog gde epidemija još uvijek nije u potpunosti suzbijena.

Škole, koje su delimično ponovo otvorene otvoriće vrata đacima od 13. juna, a zatim će isto učiniti i vrtići od 20. juna.

Vlasti 22-milionskog Pekinga su sprovele više ciklusa masovnog testiranja i naredile zatvaranje zgrada i stambenih kompleksa čim su otkriveni novi slučajevi infekcije korona virusom kako bi se zaustavila epidemija u kojoj je tokom šest nedelja zaraženo oko 1.800 ljudi.

U poslednja 24 sata potvrđena su 24 nova slučaja kovida-19.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR