Glas Javnosti

KORONA MERE U PRAGU IZAZVALE PROTESTE: Suzavcem i vodenim topovima na demonstrante, ima povređenih (VIDEO)

Svet
Autor: Glas Javnosti

U sukobima policije i demonstranata u Češkoj povređeno je najmanje 20 osoba, prenosi AP. U Češkoj se beleži rekordan porast novih slučajeva korona virusa prethodnih nedelja i ta zemlja ima najveću stopu zaražavanja u Evropi.

Policija je upotrebila suzavac i vodene topove kako bi rasterala više stotina demonstranata u Pragu koji su napali policajce posle protesta protiv novih restriktivnih mera vlade radi suzbijanja širenja korona virusa.

Na protestu je bilo više hiljada ljudi, uključujući fudbalske i hokejaške navijače koji su protestovali protiv mera među kojima su i zabrana sportskih takmičenja i zatvaranje barova i restorana.

Takođe je zabranjeno okupljanje više od šest osoba, ali je dozvoljeno demonstriranje do 500 ljudi, ako su razdvojeni u grupe od po 20 i ako nose zaštitne maske.

Mnogi demonstranti nisu imali maske. Pošto je policija saopštila da je njihov broj veći od 500, organizatori su okončali skup. Ali neki su ostali na trgu i počeli da gađaju policiju flašama, kamenicama i drugim predmetima.

(Glas Javnosti/ rs. sputniknews. com)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR