Glas Javnosti

KOMPANIJA AMAZON KUPUJE SLAVNI HOLIVUDSKI STUDIO: Jedna od najvećih kupovina američkog GIGANTA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Amazon je poznata američka kompanija za internet trgovinu osnovana1995. Njegova vrednost je procenjena na 1.600 milijardi. Ova bogata kompanija ima i sopstveni studio, ali sa njim nije ostvarila željeni rezultat. Zato je Amazon odlučio da otkupi jedan od najstarijih i najpoznatijih filmskih studija, osnovan još u doba nemog filma:

Popularan po svom logou sa lavom Metro-Goldvin Mejer (MGM) studio osnovan je davne 1924. godine. U svom vlasništvu ima dugi spisak klasika.

Kompanije Amazon saopštila je da će kupiti ovaj svetski poznat filmski studio, za 8,45 milijardi dolara.

Kako je izvestila agencija Rojters tom akvizicijom u vlasništvo Amazona prelaze brojni filmovi i televizijski sadržaji koji bi mogli doprineti da kupac postane konkurentan video-televizijskim platformama, poput, “Netfliksa” i “Dizni plusa”.

MGM, privatni studio i vlasnik brojnih svetski poznatih filmskih ostvarenja – uključujući i franšizu o tajnom agentu Džejsmu Bondu, raspolaže sopstvenim kablovskim televizijskim kanalom koji emituje poznate serije “Fargo”, “Vikinzi” i “Šark tenk”.

"Stvarna finanaijska vrednost ovog posla je riznica intelektualnog vlasništva za koju planiramo da osmislimo novi koncept i razvijemo sa talentovanim timom MGM-a. To je veoma uzbudljivo i pruža mnoštvo mogućnosti za kvalitetno priopovedanje”, saopštio je Majk Hopkins potpredsednik kompanije zadužen za “Prajm videa” i “Amazon studio”.

Video servis kompanije “Amazon” suočen je sa brojnim konkurenatima, među kojima su “Netfliks”, “Dizni plus”, “HBO” i “Epl”. Te kompanije povećale su ulaganja i nastoje da se prošire na međunarodnih tržišta – nudeći korisnicima različite sadržaje tokom pandemije koronavirusa.

Inače, po svoti izdvojenog novca – reč je o drugoj najskupljoj akviziciji Amazona u poslednje četiri godine. Prethodna je bila kupovina “Houl fud marketa” (Whole Foods Market), trgovinskog lanca koji prodaje zdravu hranu bez dodataka.

Taj posao, zaključen 2017, vredeo je 13,7 milijardi dolara.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR