Glas Javnosti

KOLERA HARA ETIOPIJOM: Nova epidemija odnela 23 života za samo dve nedelje

Svet
Autor: Glas javnosti

Nova epidemija kolere u somalijskom regionu Etiopije rezultirala je sa 772 potvrđena slučaja i 23 smrtna slučaja za samo dve nedelje.

Save the Children, globalna dobrotvorna organizacija, saopštila je u četvrtak da je izbijanje kolere u istočnom somalijskom regionu Etiopije ubilo najmanje 23 osobe.


Dobrotvorna organizacija je u saopštenju za javnost navela da je nova epidemija kolere u regionu Somalije rezultirala sa 772 potvrđena slučaja i 23 smrtna slučaja za samo dve nedelje.


„Smrtonosna kombinacija poplavljenih vodovodnih sistema, nedostatka osnovnih sanitarnih usluga i oštećenih postrojenja za prečišćavanje vode izazvala je nagli porast smrtonosne bolesti“, navodi se u saopštenju.

Dobrotvorna organizacija je takođe otkrila da su u okrugu Kelafo u somalijskom regionu njeni timovi prijavili ogroman porast slučajeva kolere među decom mlađom od pet godina, koja čine skoro 80 ​​odsto potvrđenih slučajeva.


Ranije ovog meseca, Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija objavio je da je oko 20 poginulo, a 12.000 domaćinstava raseljeno zbog bujičnih poplava izazvanih jakim kišama u somalijskom regionu Etiopije.

Etiopija i susedne Kenija i Somalija su među zemljama u regionu istočne Afrike za koje se predviđa da će doživeti jake kiše i poplave između oktobra i decembra, što će uticati na milione ljudi.



Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR