Glas Javnosti

KOD HARKOVA SATELIT SNIMIO VELIKI RUSKI KONVOJ! NATO najavio veliku promenu

Svet
Autor: Glas javnosti

Satelitski snimci koje je napravila i analizirala firma "Maxar technologies" pokazuju desetak kilometara dugačak ruski vojni konvoj istočno od Harkova.

 "Maxarovi" snimci nastali su 8. aprila kod grada Velki Burluk, istočno od Harkova. Konvoj se kretao prema jugu, piše CNN.

Iz "Maxara" su rekli da su konvoj činila oklopna vozila, kamioni, artiljerija i dodatna vojna oprema.

Podsetimo, nakon povlačenja ruskih snaga iz okoline Kijeva, očekuje se da će deo snaga biti prebačen na istok Ukrajine kako bi se tamo pojačali ruski napadi. Nije poznato gde tačno ovaj konvoj ide.

harkov 
Na početku rata puno se pričalo o desetak kilometara dugačkom konvoju koji je od granice s Belorusijom išao prema Kijevu. Tada se pretpostavljalo da će Rusi pokušati okružiti Kijev, ali do toga nikad nije došlo. Taj konvoj je u jednom trenutku nestao, a nije jasno što se tačno dogodilo.

Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je za britanski Telegraph da NATO radi na planovima o stalnoj vojnoj prisutnosti na svojim istočnim granicama, a u kontekstu suočavanja s eventualnom ruskom agresijom.

NATO je “usred temeljne transformacije” koja će imati “dugoročne posljedice” po postupke ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je Stoltenberg.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR