Glas Javnosti

KO JE DARIJA TREPOVA OSUMNJIČENA ZA UBISTVO RUSKOG RATNOG BLOGERA: Iznajmila stan na pet minuta od mesta ubistva!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski mediji intenzivno se bave ubistvom Maksa Fomina, alias Valdlena Tatarskog, ratnog blogera koji je ubijen juče u trenutku dok je primao nagradu u jednom od kafića u Sankt Peterburgu.

Za njegovo ubistvo osumnjičena je kao navodi ruska policija Darija Trepova, antiratni aktivista. Za sada je nejasno da li je ona uhapšena ili nije, jer o tome postoje oprečne informacije.

Jedino što je sigurno jeste da je za njom raspisana poternica.Ruska policija sumnjiči da je upravo ona digla Tatarskog u vazduh, a policija je otkrila kao prenosi ruski portal Argumenti Fakti da je atentat brižljivo pripreman, jer je iznajmila stan na pet minuta hoda od kafića u kome je likvidiran Tatarski.

Ubistvo Vladlena Tatarskog je prema ruskim istražnim izvorima je pažljivo planirano i pripremljeno unapred, i da je u njemu nekoliko ljudi učestvovalo i da su među njima bile uloge jasno podeljene.



Takođe u stanu u kome je Tretjakova boravila pronađene su i dve avio karte rezervisane za let prema Uzbekistanu, ali ona nije stigla na aerodrom.

Eksplozija u kafiću na Univerzitetskom nasipu u Sankt Peterburgu dogodila se u nedelju u kasnim poodnevnim časovima i to u trenutku kada je tretjakov preuzimao statutu koju mu je donela jedna žena. Ubrzo je odjeknula stravična eksplozija u kojoj je Tretjakov poginuo, a još 30 osoba teško povređeno od kojih se 8 i dalje nalazi u kritičnom stanju.



Iako se verovalo da je žena atentator koja je donela staututu kafić u kome se održavao razgovor sa Tretjakovim povređenea, to nije bilo tačno.

Ruski MVD saopštio je da je eksplozivna naparava bila aktivirana u trenutku kada je Tretjakova već otišla iz kafića.



Ona je otišla u iznajmljeni stan u blizini stanice mtroa "Vasileostrovskaja", presvukla se i pokušala da pobegne. Policija sada traga i za takstitom koji je Tretjakovu odvezao. U pitanju je automobil „Folksvagen Polo“, kojim je osumnjičena Darija Trepova mogla da napusti kafić u Sankt Peterburgu, gde je došlo do eksplozije.

O ubistvu Tretjakove več je formiran krivični predmet, a ceo slučaj preuzeo je Istražni komitet Ruske Federacije, a njime vodi Aleksandar Bastrikin.

Prema dostupnim informacijama Darija Evgenija Trepova rođena je 16.02.1997. u Sankt Peterburgu, državljanka Ruske Federacije. Prema podacima ruskog MDV hapšena je bila februara 2022. godine zbog učešća u antiratnim demonstracijama u tom gradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije saopštilo je da je Darija Trepova, osumnjičena za ubistvo vojnog dopisnika Vladlena Tatarskog, stavljena na poternicu.

Glas javnosti/Kurir

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR