Glas Javnosti

KO JE BIO SILVIO BERLUSKONI? S**S sa MALOLETNICIMA, utaje POREZA, rastureni BRAKOVI i poređenje sa ISUSOM!

Svet
Autor: Glas javnosti

Karijeru je započeo kao pevač na kruzerima.

Danas je u Milanu u 87. godini preminuo SIlvio Berluskoni kakao javljaju italijanski mediji.

Bivši premijer Italije je prošlog petka hospitalizovan, kako bi obavio „planirane testove“ u vezi sa hroničnom mijelomonocitnom leukemijom od koje već neko vreme boluje.

Berluskonijev brat Paolo i njegova ćerka Marina stigli su u bolnicu San Rafaele u Milanu.


Silvio Berluskoni, rođen 29. septembra 1936. u Milanu, poznat je ne samo kao italijanski lider, već i kao biznismen, čije se bogatstvo, prema pisanju časopisa Forbs, meri milijardama evra.

Karijeru je započeo kao pevač na kruzerima. Na talasu građevinskog buma u ​​Milanu, šezdesetih godina prošlog veka izgradio je imperiju koja ga je učinila medijskim mogulom i vlasnikom fudbalskog šampiona Milana.

Kao osnivač partije Forca Italia 1993. godine, stekao je ogromnu popularnost, predstavljajući se kao čovek čije je poslovno iskustvo upravo ono što je potrebno za izgradnju jake Italije.


Berluskoni je osvojio svoj prvi premijerski mandat 1994. godine i od tada je preživeo nekoliko glasanja o poverenju, policijske istrage i razvod.

Prvi put se oženio 1965. godine, a dvadeset godina kasnije razveo se od ljubavnice Veronike Lario sa kojom se oženio 1990. godine.

Međutim, i ovaj brak se raspao 2009. godine, kada je otkrivena njegova veza sa tinejdžerkom Noemi Letizijom, kojoj je za rođendan poklonio ogrlicu vrednu 8.300 dolara.

Kao razlog za ulaganje u Italiju naveo je lepe sekretarice i sve manji broj komunista u zemlji, a sebe je svojevremeno opisao kao „političkog Isusa Hrista, jer se žrtvujem za sve“.

Njegov privatni život ponovo je dospeo na naslovne strane 2010. nakon što se pojavilo da je pozvao policiju Milana da zahteva oslobađanje 17-godišnje plesačice Karime El Mahrug, poznate kao Rubi Rubakuori.

Posle toga, italijanski premijer se suočio sa optužbama da je davao novac maloletnim prostitutkama i zloupotrebio vlast zbog navodne veze sa El Mahrugom.

Protiv njega je bilo najmanje osam sudskih postupaka za mito, utaju poreza i korupciju, ali nijedan od njih nije doveo do osude.

Međutim, Berluskonijevi uspešni televizijski kanali zabrinuti su za njegov imidž, često oštećen skandalima i neprikladnim izjavama.

"Šalje vam pozdrave, kako se to zove, samo sekund, neko ko se sunčao – Barak Obama“, rekao je on po povratku u Italiju sa sastanka zemalja G20 gde se sastao sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država. 

On je preživele u zemljotresu u italijanskom gradu LAkvila uporedio sa kamperima, a nemačkog predstavnika sa nacističkim komandantom. Kao razlog za ulaganje u Italiju naveo je lepe sekretarice i sve manji broj komunista u zemlji, a sebe je svojevremeno opisao kao „političkog Isusa Hrista, jer se žrtvujem za sve“.

Iako je izjavio da je "najbolji premijer koji se danas može naći" na pozive "Berluskoni idi kući" odgovorio je da ga to dovodi u nezgodnu situaciju, jer ne zna u koju od svojih 20 kuća da ode. Nakon što je vladao dugi niz godina u tri mandata, Silvio Berluskoni, kako je obećao, povukao se sa mesta premijera.

Silvio Berluskoni bio je poznat po svojim raskalašnim zabavama na kojima je sebi i svojim gostima omogucavao "druženje" s raznim lepoticama, od kojih su pojedine bile maloletne.

Marokanka Karima el Mahrug poznatija kao "Rubi, kradljivica srca" oterala je Berluskonija na sud.

Glavne optužbe su bile da joj je Berluskoni placao za seks od februara do maja 2010. godine, dakle u vreme kada je ona bila bila maloletnica, imala je 17 godina.


Berluskoni se na sudu branio da nije znao da je Rubi maloletna.

Protiv Berluskonija se vodila i istraga zbog toga što je, navodno, placao svedocima, devojkama koje su dolazile na njegove "sedeljke", da lažno svedoce na sudenju u slucaju Rubi.

Berluskoni je u junu 2013. godine proglašen krivim za placanje seksa.

On je prositutke narucivao i u rezidenciju, palatu “Gracioli” u Rimu, vilu Certoza na Sardiniji i na svoje druge adrese.

Bio je upleten i u aferu s maloletnicom Naomi Leticijom, koja ga je i dovela na rub razvoda.

Detalji privatnih žurki Silvija Berluskonija - poput devojaka obucenih kao seksi casne ili medicinske sestre, ali i kao predsednik SAD Barak Obama ili istaknuti tužilac iz Milana - pojavili su se tokom jednog svedocenja Marokanke Rubi.

Ona je posvedocila da je te veceri, na Dan svetog Valentina 2010, videla premijera kojoj je dao kovertu s 2.000 do 3.000 evra, navodeci da je to "mala pomoc" i zatražio joj broj telefona koji mu je ona dala.

Na žurci se predstavila kao Rubi i ispricala da je Egipcanka, cerka cuvene pevacice i u rodu s tadašnjim egipatskim predsednikom Hosnijem Mubarakom.


Tada je imala 17 godina, a predstavlila se kao da ima 24.

Ona je potvrdila ono što su i drugi svedoci ranije ispricali – da su devojke morale da se oblace kao casne sestre i igraju za Berluskonija, a da se potom skinu u donji veš.

Karima el Mahrug je rekla da se optužena Mineti na žurci obukla kao casna sestra i potom podizala kostim pokazavši noge dok je igrala u prostoriji koja je imala i šipku za striptiz.

Ona je sa svog mesta na sudenju sedeci pokazala kako je Mineti dizala nogu dok je igrala za Berluskonija.

"Devojke obucene u kostime prilazile su mu pohotno dok su igrale. Podizale su suknje", rekla je el-Marug ali i dodala da nikada nije videla kontakt.

Marokanka je rekla da je Berluskonijevu vilu posetila šest puta pri cemu je dobijala koverat sa oko 500 evra. Drugi put kada je došla dobila je 2.000 evra.

Bivša porno diva Ilona Staler, poznatija kao Cicolina, uzburkala je javnost 2006. godine kada je pricala o svom intimnom prijateljstvu sa Silvijom Berluskonijem.


Ona je tada rekla da je 1974. godine s Berluskonijem i još nekoliko prijatelja provela cetvorodnevni odmor na jednom grckom ostrvu. U to vreme još nije imala svoje "umetnicko ime", a u Italiji je živela tek nekoliko meseci.

Berluskoni je svojoj bivšoj ženi, Veroniki Lario, nekadašnjoj glumici placao nakon razvoda mesecno na ime alimentacije 1,4 miliona evra.

Sud je utvrdio da ona mora mu vrati oko 60 miliona evra na koje nije imala pravo,

Krajem 2017. sud je presudio da više ne mora da joj placa toliko novac zato što Veronika Lario, raspolaže gotovinom od oko 16 miliona evra, dragocenim nakitom i nekretninama, pa joj nisu potrebni dodatni mesecni prihodi.

Berluskoni, sedmi najbogatiji Italijan prema podacima "Forbsa", sa bogatstvom od oko sedam milijardi evra, bio je oženjen Veronikom Lario više od 22 godine, a razveli su se 2009. godine.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR