Glas Javnosti

KINEZI ODBRUSILI AMERIMA: Prestanite da trujete javnost dezinformacijama

Svet
Autor: Glas javnosti

Kina se nada da će Vašington prestati da truje javnost i širi dezinformacije usmerene protiv drugih zemalja, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lin Đijan.

„Dosledna politika SAD je da truju javno mnjenje i narušavaju imidž drugih zemalja“, ocenio je on.

Prema rečima portparola, Peking je obratio pažnju na istraživanje koje je prethodno objavio Rojters, prema kojem je Pentagon na društvenim mrežama vodio kampanju diskreditovanja kineske vakcine protiv kovida 19 kako bi minimizirao uticaj Kine u jugoistočnoj Aziji i izvan nje.


„Nadamo se da će Vašington korigovati svoj mentalitet, preuzeti odgovornost velike sile i prestati da izmišlja i širi lažne informacije usmerene protiv drugih zemalja“, istakao je on.
Činjenice su, kako je rekao, još jednom dokazale da SAD šire dezinformacije, manipulišući društvenim mrežama.
Osim toga, portparol navodi da Amerika vodi i kampanju ocrnjivanja inicijative „Jedan pojas, jedan put“.
Autori istraživanjasu naveli da su propagandni materijali, čija je svrha bila da „poseju strah od kineske vakcine“, objavljivani na lažnim nalozima na raznim platformama i da su uticali na regione jugoistočne i centralne Azije i Bliskog istoka. Operacija je, prema medijskom pisanju, posebno uzela maha na Filipinima, gde su lažni nalozi na društvenim mrežama koje kontroliše Pentagon pretili ne samo opasnošću od kineske vakcine „Sinovak“, već i bilo kakve pomoći Kine.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR