Glas Javnosti

KINA GORI OD TOPLOTE : Grad izdao crveno upozorenje zbog nadolazećih vrućina (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Desetine kineskih gradova suočavaju se sa visokim temperaturama, u pojedinim mestima toplotni talas "topio" je krovove zgrada, a sparno vreme nateralo ljude da traže hlad u skloništima pod zemljom

Od danas, 68 gradova, uključujući Šangaj i obližnji grad Nanking izdali su crvena upozorenja, najviša u sistemu upozorenja na toplotne talase od tri nivoa, predvidajući temperature više od 40 stepeni u naredna 24 sata.

Vlasti Šangaja, gradu koji se i dalje bori protiv sporadičnih epidemija koronavirusa, upozorile su svojih 25 miliona stanovnika da se pripreme za toplo vreme ove nedelje piše 24sedam

Od početka vođenja evidencije 1873. godine, Šangaj je imao samo 15 dana sa temperaturama iznad 40 stepeni.

Kina se ove godine suočava sa letom kontrasta, sa toplotnim talasima i obilnim padavinama koji se smenjuju.

Vlasti su upozorile na potencijalne vremenske nepogode od sredine jula, tradicionalno najtoplijeg i najvlažnijeg doba godine.

Kako je je prikazano na državnoj televiziji, u gradu u južnoj provinciji Ðangsi, deo puta se zbog vrućine podigao najmanje 15 centimetara.

Grad Nanking, poznat po svojim vrelim letima, od nedelje je otvorio podzemna skloništa za svoje stanovnike opremljenim internetom, knjigama, aparatima za vodu, pa čak i mikrotalasnim rernama.


Grad je je danas izdao crveno upozorenje zbog dolazećih vrućina.

U gradu Čongkingu, drugom gradu sa najtoplijim letima, krov jednog od muzeja bukvalno se otopio, a crepovi tradicionalnog kineskog krova su pucali, pri čemu je i ovaj grad takođe juče izdao crveno upozorenje.

Ove nedelje predviđa se da će visoke temperature, vlažnost i ultraljubičasto zračenje zahvatiti centralni grad Vuhan.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR