Glas Javnosti

Kijevu stiže obećanih 50 milijardi

Svet
Autor: Glas javnosti

Upravo smo odobrili pomoć za Ukrajinu, a sledeće plenarne nedelje u Strazburu, parlament će još jednom pokazati solidarnost sa tom zemljom, navela je poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon.

Evropski parlament odobrio je višegodišnji program finansijske pomoći Ukrajini u iznosu od 50 milijardi evra, izvestila je poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon.

"Upravo smo odobrili pomoć za Ukrajinu, finansijsku pomoć u vrednosti od 50 milijardi evra za naredne godine. Sledeće plenarne nedelje u Strazburu, parlament će još jednom pokazati solidarnost sa Ukrajinom", napisala je Fon Kramonova na Iksu.


Saopštenje se pojavilo i na sajtu Evropskog parlamenta. Kako je navedeno, Odbor za budžet, Odbor za spoljne poslove i Komitet za industriju, naučna istraživanja i energetiku odobrili su odluku o reviziji dugoročnog budžeta EU, koji uključuje pomoć za Ukrajinu.

Podsetimo, lideri EU su 1. februara "savladali" dugogodišnji otpor Mađarske i postigli dogovor o dodeli makrofinansijske pomoći Ukrajini u iznosu od 50 milijardi evra. Taj iznos biće poslat Kijevu u naredne četiri godine. 

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je ranije da EU očekuje da će prva sredstva Ukrajini biti obezbeđena u martu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR