Glas Javnosti

KIJANU RIVS POSTAO PRAVOSLAVAC?! Čestitao Božić sa ikonom u ruci, Srbi oduševljeni (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Od svoje ranemladosti holivudski glumac Kijanu Rivs važi za jednog od najskromnijih i najboljih glumaca američke filmske industrije. Sada je uradio nešto zbog čega se pravoslavni svet ponosi.

Na Twitteru je objavljena slika holivudskog glumca na kojoj ga vidimo da drži ikonu Bogodorodice s Isusom, a pošto je slika objavljena na pravoslavni Božić, fanovi iz Srbije, Rusije, Makedonije i Grčke su pohrlili da mu napišu "Vaistinu Kijanu".

Iako glumac nema profil na društvenim mrežama, povedena je debata da to "nije njegov nalog", ali činjenica da drži ikonu u ruci je bila dovoljna da nastane pometnja.

Sasvim je izvesno da je glumac došao u kontakt sa pravoslavljem tokom snimanja filma o grčkom svetitelju Nektariju Eginskom, čiji je režiser Srpkinja Jelena Popović. On je u tom ostvarenju glumeo bolesnika koji je, posle pada, ostao paralizovan. Kada je svetitelj preminuo na Rivsa su bačene košulje i majica koju je nosio Sveti Nektarije, posle čega on biva isceljen.

U ijednom intervjuu holivudski glumac je istakao kako gaje posebno dirnula priča o Svetom Nektariju, a na poklon je dobio i ikonu Majke Božije. 

Miki Rurk sa ikonom  

- Mnogi ljudi su osetili da ih je Sveti Nektarije doveo u projekat i dotakao njihove živote. Neki su počeli da rade na ovom projektu samo zbog snimanja filma i kako je vreme prolazilo odlučili su da pozovu Hrista u njihove živote i uđu u Crkvu - rekla je Jelena Popović.

Ona je otkrila i kako je holivudski glumac reagovao na susret sa pravoslavljem.

- Miki Rurk je pristupio ulozi celim srcem i veoma sam dirnuta i zahvalna zbog toga. Miki je religiozan čovek. On je rimokatolik. Odvela sam ga u crkvu Svetog Nektarija u Kamarizi i bio je veoma dirnut. Rekao je da je to najlepša crkva koju je ikada video i da je ta poseta najvažnija stvar koju je uradio od kada je došao u Grčku - otkrila je ona.

Pre izvesnog vremena je otkriveno da je delio "rolekse" ekipi sa seta, da je svojevremno radniku zaposlenom na snimanju jednog filma dao ček na 20.000 dolara kako bi mogao da se izvuče iz finansijskih poteškoća i zbrine porodicu, a sada je nastala pometnja zbog ikone.

 BONUS VIDEO: Poznati reditelj i scenarista o urbanim likovima Beograda i o tome kako je obio stan gradonačelnika

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR