Glas Javnosti

Kenijski vođa sekte pojavio se na sudu, nakon što je otkriveno 101 telo u šumi

Svet
Autor: Glas javnosti

Vođa kenijske sekte Pol Mekenzi, optužen da je sledbenicima rekao da se izgladnjuju do smrti "da bi videli Isusa" pojavio se danas pred sudom, nakon što su istražitelji iskopali 101 telo u šumi na istoku ove afričke zemlje.

Kenijske vlasti kažu da su preminuli bili članovi Međunarodne crkve dobrih vesti koju je vodio Mekenzi (50), koji je "predvideo" da će doći smak sveta 15. aprila, pa je naredio svojim sledbenicima da se ubiju, kako bi prvi otišli na "nebo". 

Broj mrtvih je trenutno 109, od toga je 101 telo, uglavnom dece, otkriveno u masovnim grobnicama, dok je osam žrtava preminulo naknadno, ali kenijske vlasti upozoravaju da bi broj mrtvih mogao da bude još veći.


Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je više od 400 ljudi nestalo. Mekenzi, koji je u pritvoru, nije komentarisao optužbe protiv njega, niti se od njega tražilo da se izjasni o optužnici. 

Advokati koji ga zastupaju odbili su da komentarišu, a istražitelj koji je uključen u slučaj rekao je Rojtersu da je Mekenzi negirao da je naredio sledbenicima da se izgladnjuju.

Glas javnosti/Tanjug

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR