Glas Javnosti

KENEDI MLAĐI: Bajden je pretnja demokratiji, jer cenzuriše svog protivnika!

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Bajden je prvi predsednik u istoriji koji je koristio savezne agencije za cenzuru političkog govora, rekao je RFK Mlađi.

Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi ocenio je da je aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden veća pretnja demokratiji od kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa.

U intervjuu za Si-En-En, Kenedi je rekao da je Bajden "koristio savezne agencije za cenzuru političkog govora", aludirajući na slučaj pred Vrhovnim sudom koji bi mogao da utiče na nivo kontakta između vladinih zvaničnika i kompanija društvenih medija u vezi sa uklanjanjem sadržaja.

Prošlog meseca većina sudija Vrhovnog suda oprezno je i "u rukavicama" aludirala da je Bajdenova administracija nezakonito naložila platformama društvenih medija da uklone problematične sadržaje.


"Mogu da iznesem argument da je predsednik Bajden mnogo veća pretnja demokratiji, a razlog za to je što je predsednik Bajden prvi kandidat u istoriji, prvi predsednik u istoriji, koji je koristio savezne agencije za cenzuru političkog govora... da cenzuriše svog protivnika", rekao je Kenedi.

"Mogu to da kažem jer sam upravo dobio slučaj na saveznom apelacionom sudu, a sada i pred Vrhovnim sudom, što pokazuje da je počeo da cenzuriše", dodao je Kenedi ne objasnivši o kom slučaju je reč.

Demokratski nacionalni komitet osudio je Kenedijevu izjavu i optužio ga za širenje teorija zavere po društvenim mrežama.


"Robert F. Kenedi Mlađi je ozbiljno rekao da je Džo Bajden veća pretnja demokratiji od Donalda Trampa jer mu je zabranjeno da forsira teorije zavere na Internetu", rekla je viša savetnica DNK Meri Bet Kejhil. "Nema poređenja sa sazivanjem rulje na Kapitol i obećanjem da ćete biti diktator od prvog dana", dodala je ona aludirajući na Trampa.

Dok se Bajdenovi saveznici plaše da bi Kenedi mogao da izvuče glasove i pomogne Trampu da se vrati u Belu kuću, nekoliko članova Kenedijeve porodice glasno je podržalo Bajdena i kritikovalo RFK Mlađeg. Kenedi, kao i Tramp navodi da su prethodni predsednički izbori pokradeni.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR