Glas Javnosti

Kažnjen sa više od 80 miliona rubalja! Fejsbuk na udaru sudskih izvrštelja u Rusiji

Svet
Autor: Glas javnosti

Sudski izvršitelji u Rusiji započeli su postupak za naplatu 26 miliona rubalja (oko 315,4 hiljade evra) od Fejsbuka zbog odbijanja da obriše protivpravne informacije, sledi iz Banke podataka o izvršnim postupcima na sajtu Federalne službe sudskih izvršitelja.

Tako je 15. oktobra prema Fejsbuku pokrenuto osam izvršnih postupaka, od čega je šest za iznos od po 3 miliona rubalja, a još dva – po 4 miliona rubalja.
Od početka godine Fejsbuk je kažnjen sa više od 80 miliona rubalja (zbog odbijanja da obriše informacije o neodobrenim akcijama i odbijanja da lokalizuje podatke ruskih korisnika), Tviter je kažnjen sa oko 60 miliona, Telegrama – sa 40 miliona.
Informacije koje je trebalo ukloniti sa društvenih mreža sadržale su pozive za učešće građana, uključujući i maloletnih, na masovne događaje koji su se održavali uz kršenje utvrđenog poretka.
Proletos je ruska Federalna služba za nadzor u oblasti veza, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) najavio da planira da izrekne kazne zbog neuklanjanja poziva maloletnicima da dođu na neodobrene akcije na mrežama TikTok, VKontakte, Telegram, Odnoklasniki, Fejsbuk, Tviter i Jutjub.

(Glas javnosti/Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR