Glas Javnosti

Katarski emir izjavio da se protiv ove zemlje vodi kampanja

Svet
Autor: Glas javnosti

Katarski šeik Tamim bin Hamad Al-Tani rekao je danas da se Katar suočava sa kampanjom kritika bez presedana zbog održavanja Svetskog fudbalskog prvenstva u toj zalivskoj zemlji.

„Otkako smo imali čast da budemo domaćini Svetskog prvenstva, Katar je bio na meti kampanje bez presedana koju nije pretrpela nijedna zemlja domaćin”, rekao je šeik Tamim bin Hamad Al-Tani.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) dodelila je 2010. godine Kataru organizaciju Svetskog prvenstva. Katar je potrošio desetine milijardi dolara za pripremu turnira, koji će se održati od 20. novembra do 18. decembra.


Država bogata gasom je na meti brojnih kritika, od uslova života i rada migrantskih radnika, do prava homoseksualaca i žena ili upotrebe klima uređaja na stadionima koji koštaju 6,75 milijardi dolara.

„U početku smo se ovom temom bavili u dobroj nameri, čak smo određene kritike smatrali pozitivnim i korisnim, što nam je bilo potrebno da razvijemo aspekte koje je trebalo razvijati”, naveo je emir pred zakonodavnim savetom u Dohi, javlja Beta.

„Ali ubrzo nam je postalo jasno da kampanja još traje, širi se, ima kleveta i dvostrukih standarda dostižući nivo nemilosrdnosti koje je mnoge ostavio da se, nažalost, zapitaju o pravim razlozima i motivima ove kampanje”, dodao je on.


Predsednik Fife Đani Infantino nedavno je rekao da će Mundijal u Kataru, prvi u arapskoj zemlji, biti najbolji do sada.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR