Glas Javnosti

KAO LOŠ RUSKI RULET: Tiktokerka dobila OTKAZ u Guglu PREKO PORUKE (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Posao u Guglu mnogima deluje kao san snova, ali neka iskustva govore da nije baš tako. Tiktokerka je ispričala svoju priču sa tužnim krajem.

Iako su mnogi radnici kompanije Gugl voleli da se pohvale svojim radnim mestom, kako statusima, tvitovima, tako i snimcima na TikToku, stvarnost je ipak bila nešto drugačija. A ta stvarnost je krenula da isplivava kad su krenuli da dobijaju otkaze.

TikTokerka Nikol Tsai je radila u kancelariji kompanije Gugl u Los Anđelesu. Često je koristila TikTok da pokaže ljudima kako je biti jedna od zaposlenih u tehnološkom gigantu.

Pa smo tako mogli da vidimo kako onda radi i uživa u tematskim sobama za sastanke, vrhunskim besplatnim obrocima i u baru u kojem radnici mogu da se opuste, piše CityMagazine. Kancelarija u kojoj je ona radila je zapravo nekada bila hangar za avione

Jedan od popularnijih snimaka koji je napravila je bio onaj u kom nas je povela u obilazak Gugl kancelarija i pokazala sobe sa nultom gravitacijom i tematikom Petra Pana. Međutim, Nikolin svet se srušio kada je saznala da je višak i da je ona jedna od 12.000 radnika kojima je Google dao otkaz.

– Probudila sam se i videla zaista zlokobnu poruku od svoje šefice i iskreno nisam imala pojma o čemu će se raditi, tako da sam je nazvala čim sam ustala. Saznala da sam izgubila pristup praktično svemu. Nisam mogla da se prijavim na svoju e-poštu ili čak da proverim svoj kalendar. Pozvala sam svoju šeficu i samo smo jecale preko telefona jer je i ona danas prvi put saznala za moje otpuštanje, priznala je.

Sve je delovalo kao loša igra ruskog ruleta i nije bilo doslednosti oko toga ko je otpušten, a takođe nije bilo zasnovano na učinku, pa da je bilo zaista nasumično, navela je Nikol.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR